Een foto van een vlieg... Wat deze vlieg bijzonder maakt is zijn verhaal! Dat begint op een avond, als ik een volgende slok wil nemen en deze vlieg in mijn vruchtendrank vind. Natuurlijk vis ik hem eruit en leg hem op een vel toiletpapier. Daarna heb ik er niet meer naar omgekeken en de dagelijkse dingen gedaan. Als ik er de volgende ochtend weer kijk, ligt hij er nog, half op zijn zij. Die is dood, denk ik dan.

Wat kan de natuur soms onverwacht wonderlijk uit de hoek komen. Overpeinzingen Nature is beautiful

Een hele nacht heeft hij er gelegen, op dezelfde plek. Maar als ik hem aan een vleugel oppak om weg te gooien, zie ik ineens een pootje bewegen! En daarna meer van zijn pootjes! It's alive!! Ik leg hem terug op het toiletpapier, en enigszins versuft begint de vlieg weer op te leven. Ongelofelijk!

Nieuwsgierig en verbaasd geef ik hem een duwtje. Hij loopt een stukje weg, maar vliegt niet.  Na een paar van die duwtjes wordt hij steeds alerter en begint zijn pootjes, kopje en vleugels te wassen. Nog een paar duwtjes later spring-vliegt hij ineens een paar centimeter! Een echte vliegbeweging, maar alleen nog hoppend naar een stukje verder. Dat gaat een minuut of tien zo door, tot hij ineens besluit dat hij weer kan vliegen!! 'Back from the dead' zou je bijna zeggen... Een hele nacht in coma en dan ineens weer vol leven. Wat kan de natuur soms onverwacht wonderlijk uit de hoek komen.

Nu red ik wel vaker beestjes uit drankjes en waterplasjes, maar dit heb ik niet eerder meegemaakt. Vaak spartelen ze nog, en dan zijn ze even later na een schoonmaakbeurt wel weer springlevend. Of ze bewegen niet meer, en zijn gewoon dood. Dat een vlieg zomaar een nacht lang in een soort coma kan blijven liggen en dan toch weer opleeft en verder vliegt is voor mij een bijzondere ervaring!

Heb je ooit ook zoiets meegemaakt? Laat het weten via de Landsnatuur pagina op Facebook!