Wauw! Een jonge Zwarte Ooievaar <3 Wat een beauty! De natuur weet me opnieuw te betoveren en iets speciaals te laten zien! Op mijn eerste keer in de Gendtse Waard :D
 
Eigenlijk onderdeel van een serie (rest volgt nog), maar zij vraagt gewoon om een apart plekje. In het begin bleef ze een beetje uit beeld, maar toen ik er even voor ging zitten op een open plekje langs het half drooggevallen meertje in de Waard kwam ze schoorvoetend tevoorschijn :D Kennelijk besloot ze dat ik op die afstand geen bedreiging was.
In Nederland zijn, volgens vogelbescherming, geen broedgevallen bekend, alleen trekvogels. Als ik deze juveniel bekijk, vraag ik het me toch af. Zwarte Ooievaars leven veel meer verborgen dan hun bekende witte familieleden.
 
Als ze eenmaal volwassen is, krijgt ze de kenmerkende rode snavel en poten. Het begint al een beetje te komen, ze zijn niet meer helemaal grijsgroen.
 
Niet veel later moest ik halsoverkop weg wegens naderend noodweer (en ja ik ben nat geworden :P ) Maar mijn dag was al gemaakt <3

Bezoek ook