Natuurverhalen van eigen hand

Bijzondere, mooie en informatieve verhalen over de natuur om je heen. Landsnatuur richt zich niet per se op 'de natuurgebieden' zoals Montferland, Veluwe of Oostvaardersplassen, hoewel ik ook daar graag kijk en over schrijf.

Overal is natuur te vinden, vanaf het moment dat je over de drempel naar buiten stapt. Veel bijzondere waarnemingen heb ik gewoon binnen loopafstand van huis gedaan. Hou je ogen open! Geniet van de verhalen, waarin ik mijn ervaringen in en met de natuur beschrijf vanuit mijn eigen visie.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Net ten noorden van Doetinchem vindt je de Kruisbergsche Bosschen, die weer verdeeld zijn in het Hagenbos en de Breukinkheide. Een heerlijk gebied om in de wandelen met afwisselende bossen en heide veldjes. Qua landschap een beetje zoals een mini-Veluwe, maar dan zonder heuvels.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Na de Posbank nu eens een kijkje gaan nemen op een heel ander stuk Veluwe. Het Kootwijkerzand, een stukje savanne in Nederland. Eén van de grootste zandverstuivingen in ons landje. Net als bij de Posbank heb je zo het idee dat je heel ergens anders in de wereld wandelt.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een bezoek aan de Posbank, of eigenlijk het Herikhuizerveld, is in deze weken zeker de moeite waard. Wat een kleurenpracht! De heide is paars zeggen ze, maar als je om je heen kijkt zie je wel vijftig verschillende tinten paars. Valt de zon erop, of net niet, kijk je tegen de zon in of juist met de zon mee, bij elke kijkhoek verandert de kleur een beetje.

Bezoek ook:

logo2s-0919.png
Foto's, filmpjes, verhalen en virtuele tours die je kennis laten maken met natuur in Nederland. Niet alleen de grote bekende natuurgebieden maar ook de minder bekende en zelfs gewoon buiten je deur.

Contact Info:

Via email:       info@landsnatuur.nl


© 2022, Landsnatuur - Frank Maurits.
Alles eigen werk, alle rechten voorbehouden

Search

X

Alle rechten voorbehouden

Teksten, foto's en videos van Landsnatuur zijn allemaal eigen werk en copyright protected.

Wil je een foto of tekst ergens voor gebruiken neem dan contact op via info@landnatuur.nl.