About Me

Hi! Ik ben Frank Maurits
Natuurliefhebber en foto- & videograaf met passie

Op Landsnatuur.nl breng ik al mijn foto's, filmpjes en verhalen over de Nederlandse natuur samen. De reis begint in het Oosten van het land, ga je mee?
Landsnatuur is ontstaan uit mijn verlangen om al mijn interessen en vaardigheden te gebruiken om iets moois en unieks neer te zetten. Een collectie van mijn waarnemingen en ervaringen in de natuur in haar breedste zin, uitgebreid met visuele elementen. Kort gezegd een verzameling mooie verhalen, foto's en videos. Ik wil daarmee iedereen mee laten genieten van die natuur, want die is overal om je heen, van dichtbij tot ver weg en van groot tot klein.

Het zijn niet alleen de grote natuurgebieden waar al het moois te zien is. Ook direct in je eigen tuin of buurt valt al genoeg te zien en beleven als je met open ogen in die wereld stapt. Mijn reis begint in de Liemers, net ten oosten van Arnhem. Een rivierengebied met rijke uiterwaarden, het natuurgebied de Gelderse Poort en het bosgebied het Montferland, dat net als de Veluwe op een gletcher stuwwal ligt die dateert uit de laatste ijstijden. Van hieruit zal ik je met Landsnatuur meenemen op een reis en samen de rest van Nederland ontdekken.

Terwijl ik daarin rondreis kom ik van alles tegen, stof voor de mooiste verhalen over de natuur in ons eigen land. Niet alleen in natuurgebieden, maar ook in parken en soms gewoon in een klein plantsoen of park midden in een stad. Al die belevenissen deel ik met jullie hier op Landsnatuur. Hopelijk genieten jullie er net zo van om het te lezen en zien als ik om het voor jullie te maken!
About Me
Alles op Landsnatuur is eigen werk. Van foto en videomateriaal tot teksten, verhalen, het logo en de website zelf. Een product van mijn ervaringen in (lokale) televisie, tijdschritften, internet bedrijf (zoekmachine), entertainment organisaties en zakelijke dienstverlening. Dat heeft mij leren omgaan met foto- en videoapparatuur, editors, webdesign en contenmanagement en verhalend schrijven. In de loop der jaren heb ik alle tools daarvoor in huis gehaald waardoor ik nu Landsnatuur helemaal in eigen beheer kan uitbrengen.

Landsnatuur heeft daarom ook een eigen Facebook pagina en Youtube kanaal die samen het platform zijn om mijn werken naar jullie te brengen. Maar ook mijn eigen Flickr.com fotoarchief en mijn 360Cities account zijn nu aan Landsnatuur verbonden. Daarnaast voer ik veel van mijn waarnemingen en ontdekkingen in op Waarneming.nl en lever als Google Guide een bijdrage aan Google Maps en Google Earth.
Mijn passie voor natuur heeft pas echt nieuw leven gekregen toen Takkie in mijn leven kwam. Deze eigenzinnige en energieke kleine Teckel heeft zelf een grote passie voor lange wandelingen en ontdekken van nieuwe plekjes. Door hem ben ik al wandelend pas echt weer betrokken geraakt bij de natuur om me heen. Samen hebben we al veel meegemaakt. Zo gaat Takkie al sinds 2015 door het leven zonder tong! Een lang en heel ander verhaal, dat je in woord en beeld kunt terugzien op zijn eigen Tongueless Takkie Youtube kanaal en Facebook pagina!
About Me
Tot slot nog een beetje info over de gebruikte apparatuur en middelen. Alle foto's zijn bijna zonder uitzondering gemaakt met Panasonic Lumix camera's. Het meest gebruik ik de Lumix G90, soms de FZ2000. Een paar foto's in de verhalen en de meeste selfies zijn gemaakt met een Galaxy S20 toestel.

Voor het bewerken van foto's maak ik gebruik van DxO Photolab en Affinity Photo en videos editen doe ik in Davinci Resolve Studio en soms in PowerDirector.

Voor mooie vloeiende videobeelden maak ik gebruik van een Manfrotto vloeistofkop en een Feiyu Tech AK2000 stabiliser. 360-Graden VR video is gemaakt op een Insta360 One X2 en 360-graden VR foto's zijn gemaakt op de Xphase Pro X2 camera, soms de G90 op een Gigapan Epic 100 panorama-head.

De foto's die ik maak zijn 'echt': ik houd er niet van om bijvoorbeeld de lucht te vervangen zoals tegenwoordig in edit programma's kan. Ik probeer zo puur mogelijk weer te geven wat ik zie.
logo2s-0919.png
Foto's, filmpjes, verhalen en virtuele tours die je kennis laten maken met natuur in Nederland. Niet alleen de grote bekende natuurgebieden maar ook de minder bekende en zelfs gewoon buiten je deur.

Contact Info:

Via email:       info@landsnatuur.nl


© 2021, Landsnatuur - Frank Maurits.
Alles eigen werk, alle rechten voorbehouden

Search

X

Alle rechten voorbehouden

Teksten, foto's en videos van Landsnatuur zijn allemaal eigen werk en copyright protected.

Wil je een foto of tekst ergens voor gebruiken neem dan contact op via info@landnatuur.nl.