De belevenissen van een jonge Duif. Hij kan amper vliegen en wordt op de grond nog begeleid en gevoerd door de ouders, maar de gevaren liggen al op de loer!

Als ik in de ochtend met Takkie richting het park wandel, zie ik op een grasveldje aan de rand van de wijk een drietal duiven bij elkaar. Ietsje dichterbij zie ik ineens dat één van hen nog erg jong is. Hier en daar steken nog wat donzige veertjes uit zijn pak, en zijn snavel is donker in plaats van her oranjerood van de ouders. Het is een spannende dag voor het jong want het heeft duidelijk pas net het nest voor het eerst verlaten. Vliegles dus!

Op een afstandje blijf ik staan en pak de camera. Dit moet ik wel even vastleggen! In een paar minuten tijd weet ik een aantal geweldige shots te maken: hoe hij wordt gevoerd, voorzichtig en nog onbekwaam wat rondfladdert en zelfs dat hij wordt aangevallen en zich dapper verdedigd! Kijk maar mee in het filmpje!

Dit is nog in de vroege ochtend. Als ik er later in de middag weer langs loop is er op dat veld geen spoor meer te bekennen van zowel jong als ouders, dus ik heb er goede hoop op dat het duivenjong zijn eerste vlucht heeft gemaakt en deze episode heeft overleefd.

De gevaren liggen al op de loer! Voorzienigheid Overpeinzingen

Een mooi schouwspel, zien hoe de ouders het jong blijven voeren en een oogje in het zeil houden. Ook gewoon in je eigen omgeving valt al veel moois van de natuur te zien. Dit was gewoon op een veldje langs een woonwijk.

Heb je ook eens zoiets bijzonders gezien? Laat het weten op de Landsnatuur Facebook pagina!