Na de Posbank nu eens een kijkje gaan nemen op een heel ander stuk Veluwe. Het Kootwijkerzand, een stukje savanne in Nederland. Eén van de grootste zandverstuivingen in ons landje. Net als bij de Posbank heb je zo het idee dat je heel ergens anders in de wereld wandelt.

Toen ik aankwam scheen het zonnetje nog, je ziet de zon rond mijn auto nog. Na een kort stukje bos kwamen we aan op de zandverstuiving en ja hoor... druppels! Een snelle blik op de buienradar en ik zag een smalle maar hevige regen band mijn kant op komen. Samen met Takkie maar even in de bosrand onder een paar bomen geschuilt tot het over was. In de 3e foto zie je hoe hard het naar beneden kwam, even zag je de overkant haast niet meer!

Gelukkig waaiden de buien snel over en konden we nog even genieten. Voor Takkie was het wel fijn die regen, want het zand werd er iets steviger door en hij zakte er niet zo snel meer in met zijn korte pootjes :D

De afwisselende wolken en zon zorgden ook hier voor veel kleurspelingen op het zand, net waar je keek en hoe de zon stond was het geler of witter en de grote stukken met kort gras en mos zorgden voor nog meer kleur variatie.