Net ten noorden van Doetinchem vindt je de Kruisbergsche Bosschen, die weer verdeeld zijn in het Hagenbos en de Breukinkheide en onder beheer staan van het Geldersch Landschap en Kastelen (GLK). Een heerlijk gebied om in de wandelen met afwisselend loof- naald- en gemengd bos, en heide veldjes. Qua landschap een beetje zoals een mini-Veluwe, maar dan zonder de heuvels.
Op deze mooie dag in begin september staat het bos nog in volle zomerse tooi en is het er heerlijk rustig. Middenin het bos vindt je een fraaie open plek met een meertje, rietkragen en een heide landschap. Het veld zelf is niet toegankelijk maar bij het bankje waar ik stond heb je een heel mooi en weids uitzicht om van te genieten.
Image
Via de paden kun je een mooie cirkel rond de open plek lopen die je door een gevarieerd bos laat komen. Onderweg heb ik meerdere spechten gehoord en gezien en zoemden er verschillende insecten rond. Ook een aardig grote tor kwam voorbij vliegen maar helaas heb ik niet kunnen zien welke dat was. Opvallend afwezig was de Mestkever, die ik op de Veluwe en Montferland toch veel tegenkom.
Al met al een mooi gebied om te bezoeken. De strook bossen strekken zich uit van het noorden van Doetinchem tot Hoog Keppel, waar ze dicht langs de Oude IJssel staan.