Auw! Gestoken door een brandnetel, een mug of een ander insectje? Vaak is verlichting vlakbij, maar je moet het wel weten!

Het is een plantje dat je bijna overal tegenkomt, in het gras, langs de weg en zelfs midden op de stoep. Het is goed bestand tegen af en toe overheen lopen, en is daarom wat ze noemen een 'tredplant'. Maar veel interessanter is wat je ermee kunt doen! Zelfs in de verre geschiedenis werd het plantje al gebruikt voor allerlei kwaaltjes, vooral voor de luchtwegen en de huid. Het blijkt ook echt ontstekingsremmend en anti-allergeen te werken. En het heeft nog meer helende eigenschappen zoals je hier kunt lezen (link). Een echt huismiddeltje uit de achtertuin dus!

Auw! Gestoken door een brandnetel, een mug of een ander insectje? Vaak is verlichting vlakbij, maar je moet het wel weten! Overpeinzingen

Het mooie is, dat weegbree ook vaak vlak in de buurt van brandnetels groeit. Om snel van de jeuk en rode vlekjes van een brandnetelsteek af te zijn, wrijf je gewoon een blaadje weegbree stuk zodat het sap op de jeukplek komt. Bijna meteen voel je al verlichting en met een minuutje voel je niks meer!

Er zijn verschillende soorten weegbree. De smalle weegbree schijnt het best en snelst te werken, maar ook de grote weegbree werkt goed heb ik zelf gemerkt. Dus: wordt je tijdens een wandeling gestoken? Kijk dan even om je heen, de kans is groot dat je vlak in de buurt wel ergens een weegbree plantje tegenkomt.