Historisch erfgoed - Steenfabriek Panoven


Als je op start klikt begint de tour. Sleep met je muis of vinger (telefoon) om in elke foto in alle richtingen rond te kijken. Via de Panoven icoontjes spring je naar het volgende of vorige panorama. De andere icoontjes tonen foto's, video of informatie

Historisch erfgoed: Panoven in Zevenaar

Buitengoed Panoven is een historisch stuk industrieel erfgoed uit 1850. De laatste nog steeds echt werkende zigzag-oven van heel West Europa! De funktie als steenfabriek voor de productie is inmiddels al gestopt maar de oven wordt af en toe nog wel gebruikt voor speciale gelegenheden.

Ook in de oorlog heeft de steenoven een rol gespeeld, als onderduik-adres voor joodse vluchtelingen. De familie Kruitwagen, tot op vandaag al ruim 100 jaar eigenaar, heeft hiermee huis en haard op het spel gezet. Gelukkig durfden de Duitsers niet in de oven te klimmen.

Vandaag de dag heeft Buitengoed Panoven behalve een baksteenmuseum ook een recreatieve funktie met een klein vakantiepark en en restaurant.

Gemaakt met

Deze tour is gemaakt met de Kodak 4KVR360 camera. De foto's zijn bewerkt in Affinity Photo en de tour zelf is gebouwd in Pano2VR.

Zowel het grafische werk in de 'skin' van de tour als de foto's, bewerkingen en de bouw van de tour zijn door mij gedaan. In de tour komen wel externe links en videos voor.
logo2s-0919.png
Foto's, filmpjes en verhalen
over de Nederlandse natuur

Contact Info:

Via email:       info@landsnatuur.nl


© 2021, Landsnatuur - Frank Maurits.
Alles eigen werk, alle rechten voorbehouden

Search

X

Alle rechten voorbehouden

Teksten, foto's en videos van Landsnatuur zijn allemaal eigen werk en copyright protected.

Wil je een foto of tekst ergens voor gebruiken neem dan contact op via info@landnatuur.nl.